Jednoduchý recept

Kuřecí maso v mušlích zapékané

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32568

Ingredience

1 ks Cibule
1,8 dl Créme fraiche
175 g Kuřecí maso vařené
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 plátek Slanina vepřová
4 polévková lžíce Strouhanka
60 g Sýr Čedar
1 špetka Sůl
175 g Špagety, Makarony
125 g Žampiony čerstvé
250 g Hřebenatka
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 515kJ
12% Sacharidy 44 g
42% Tuky 32 g
17% Sodík 337 mg
62% Bílkoviny 35 g

Kuřecí maso v mušlích zapékané postup přípravy receptu:

1

Uvaříme těstoviny ve velkém hrnci s osolenou vodu a lžící oleje. Poté těstoviny propláchneme, dáme zpět do hrnce pod pokličku.

2

Rozehřejeme v pánvi zbývající olej a osmahneme nakrájenou cibulku. Přidáme nasekanou slaninu a smažíme 4 minuty. Přidáme těstoviny, pokrájené vařené kuře a créme fraiche. Osolíme a opepříme dle chuti.

3

Čtyři velké lastury hřebenatky potřeme uvnitř olejem. Dáme do nich lžící kuřecí směs a uhladíme. Smícháme strouhanku se sýrem a posypeme mušle. Směs lehce stlačíme a mušle dáme do grilu na 5 minut, dokud nezačne povrch bublat a nezezlátne.

4

Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Poznámka

Makarony krátké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept