Vánoční polévka z kapra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční polévka z kapra
Vánoční polévka z kapra
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 32569 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
200 g | Brambory |
1 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
4 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Petržel kořen |
1 kg | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 dl | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
5 g | Petržel - nať |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 965,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Citrony, Petržel kořen, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční polévka z kapra postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostky a v hrnci na rozehřátém oleji pomalu osmahneme. Přidáme cibuli, oloupané a na kostky nakrájené brambory, nastrouhaný česnek, bobkový list, zaprášíme moukou, posypeme sladkou paprikou a častým mícháním chvíli smažíme. Do osmahlé zeleniny dáme ryby, zalijeme vodou a necháme na jemném plamínku vařit tak 20 minut. |
2 | Do uvařené polévky přidáme nasekanou petrželku a na talíři dochutíme citrónovou šťávou. |