Jednoduchý recept

Šafránová omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3257
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 ks Cibule
100 g Mandle
2 polévková lžíce Olej olivový
250 g Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Šafrán
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tabasco
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 132kJ
6% Sacharidy 22 g
25% Tuky 18 g
27% Sodík 530 mg
15% Bílkoviny 9 g

Šafránová omáčka postup přípravy receptu:

1

Česnek a cibuli nasekáme a podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme papriky nakrájené na kostičky a nasekané mandle. Poté přilijeme zeleninový vývar a zvolna asi 20min provaříme.

2

Vmícháme šafrán a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a tabascem.

3

Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke špenátu.

Poznámka

Světlou omáčku připravíme podle receptu "Základní světlá omáčka" Množství 3 polévkové lžíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept