Šafránová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šafránová omáčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3257 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tabasco |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 510,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 95,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,8mg |
Vitamín E | 7,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Mandle, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šafránová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Česnek a cibuli nasekáme a podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme papriky nakrájené na kostičky a nasekané mandle. Poté přilijeme zeleninový vývar a zvolna asi 20min provaříme. |
2 | Vmícháme šafrán a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a tabascem. |
3 | Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke špenátu. |
Poznámka
Světlou omáčku připravíme podle receptu "Základní světlá omáčka" Množství 3 polévkové lžíce.