Jednoduchý recept

Špagety s jehněčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 32574
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
60 g Cibule
10 g Citronová kůra
70 ml Citronová šťáva
400 g Jehněčí kýta
30 ml Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
20 g Rukola
400 g Špagety
25 g Sůl
3500 ml Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 908 kcal
Kilojoule 3 799kJ
24% Sacharidy 86 g
59% Tuky 44 g
153% Sodík 3 g
64% Bílkoviny 36 g

Špagety s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Citronovou kůru nastrouháme, rukolu posekáme, jehněčí kýtu nakrájíme na kostičky, slaninu na nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

3

V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, česnek, orestujeme, přidáme maso, slaninu, osmahneme a jakmile maso pustí šťávu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přidáme citronovou kůru, podusíme asi 10 minut, přilijeme smetanu, citronovou šťávu a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme posekanou rukolu, smícháme se špagetami a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept