Špagety s telecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s telecím masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32577 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
400 g | Špagety |
25 g | Sůl |
400 g | Telecí kýta |
120 ml | Víno bílé |
3500 ml | Voda pitná |
150 ml | Vývar drůbeží |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 100,3mg |
Draslík | 456,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Šafrán, Špagety, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s telecím masem postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Telecí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky masa, cibuli a krátce orestujeme. Přidáme mrkev, česnek, přilijeme vývar, trochu vína, osolíme, opepříme a povaříme 15 minut. Nakonec přimícháme smetanu, přidáme špetku šafránu a pánev odstavíme. |
3 | Na talířích uděláme věnec ze špaget a doprostřed nalijeme omáčku s masem. |