Těstoviny s kachním masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s kachním masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32579 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
20 ml | Balsamico ocet |
15 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
400 g | Kachní prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
25 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Pappardelle |
3500 ml | Voda pitná |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 584,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Těstoviny Pappardelle, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s kachním masem postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Kachní prsíčka nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky a česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, slaninu, orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, zakápneme octem, přidáme rajčata z konzervy, česnek a posekanou bazalku. Podusíme 15 minut a odstavíme. |
3 | Těstoviny rozdělíme na talíře a přelijeme směsí z pánve. |
Poznámka
Do vody k těstovinám můžeme přisypat bylinky pro vůni.