Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3258
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Kari koření
1 špetka Kmín římský
100 g Mandle
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
250 ml Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 180kJ
5% Sacharidy 19 g
25% Tuky 19 g
18% Sodík 360 mg
14% Bílkoviny 8 g

Mandlová omáčka postup přípravy receptu:

1

Šalotku nasekáme a podusíme ji společně s mletými mandlemi na rozpáleném másle. Přilijeme vývar a bílé víno a vaříme do mírného zhoustnutí.

2

Poté přimícháme kari, smetanu a základní světlou omáčku. Dochutíme solí, pepřem, římským kmínem a citronovou šťávou.

3

Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke květáku a kedlubnám.

Poznámka

Světlou omáčku připravíme podle receptu "Základní světlá omáčka" Množství 3 polévkové lžíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept