Chřest v majonéze s hlávkovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest v majonéze s hlávkovým salátem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 32583 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
800 g | Chřest bílý |
20 g | Cukr krupice |
200 ml | Omáčka tatarská |
100 g | Salát ledový |
8 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 452,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cukr krupice, Salát ledový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka tatarská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest v majonéze s hlávkovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Svaříme vodu s cukrem, vložíme do ní svazek chřestu a na mírném ohni povaříme asi 15 minut. Potom scedíme a necháme vychladnout. Listy ledového salátu natrháme a rozložíme na plochou mísu, na ně poskládáme chřest, ze kterého odřízneme tvrdé spodní části. Osolíme a přelijeme tatarskou omáčkou. |