Recept

Plněné perníkové řezy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32584

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
120 g Cukr krupice
4 ks Hřebíček
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 g Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový květ
80 g Olej rostlinný
1 kávová lžička Pomerančová kůra
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
Na náplň
200 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Marmeláda višňová
250 g Ořechy vlašské
2 ks Vejce slepičí
Na polevu
50 g Tuk ztužený
150 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 965 kcal
Kilojoule 4 038kJ
36% Sacharidy 131 g
61% Tuky 46 g
2% Sodík 47 mg
29% Bílkoviny 16 g

Plněné perníkové řezy postup přípravy receptu:

1

V rendlíku přivedeme k varu med s cukrem, tukem a mletým hřebíčkem, skořicí a muškátovým květem. Když se směs začne vařit, odstavíme a necháme zchladnout.

2

Na válu smícháme prosátou mouku, kypřící prášek, citronovou a pomerančovou kůru, zchladlou medovou směs a vejce. Vypracujeme hladké těsto a ve fólii ho uložíme do druhého dne do chladničky.

3

Připravíme náplň smícháním vajec s cukrem a nastrouhanými ořechy.

4

Odleželé těsto rozdělíme na 2 poloviny, obě vyválíme na placku silnou asi 0,5 cm. Jednu placku vložíme do plechu s pečícím papírem, potřeme višňovou zavařeninou, a poté připravenou náplní. Na náplň položíme druhou placku, přitiskneme okraje, aby náplň nevytékala.

5

Těsto pečeme v předehřáté troubě. Prochladlé potřeme čokoládovou polevou.

Poznámka

Polevu ještě můžeme zasypat 2 lžícemi strouhaného kokosu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept