Plněné perníkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné perníkové řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32584 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
120 g | Cukr krupice |
4 ks | Hřebíček |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Med včelí |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový květ |
80 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
---|---|
200 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Marmeláda višňová |
250 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Vejce slepičí |
Na polevu | |
150 g | Čokoláda na vaření |
50 g | Tuk ztužený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 350,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hřebíček, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Muškátový květ, Olej rostlinný, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Vejce slepičí, Cukr krupice, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Tuk ztužený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Marmeláda višňová, Čokoláda na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné perníkové řezy postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku přivedeme k varu med s cukrem, tukem a mletým hřebíčkem, skořicí a muškátovým květem. Když se směs začne vařit, odstavíme a necháme zchladnout. |
2 | Na válu smícháme prosátou mouku, kypřící prášek, citronovou a pomerančovou kůru, zchladlou medovou směs a vejce. Vypracujeme hladké těsto a ve fólii ho uložíme do druhého dne do chladničky. |
3 | Připravíme náplň smícháním vajec s cukrem a nastrouhanými ořechy. |
4 | Odleželé těsto rozdělíme na 2 poloviny, obě vyválíme na placku silnou asi 0,5 cm. Jednu placku vložíme do plechu s pečícím papírem, potřeme višňovou zavařeninou, a poté připravenou náplní. Na náplň položíme druhou placku, přitiskneme okraje, aby náplň nevytékala. |
5 | Těsto pečeme v předehřáté troubě. Prochladlé potřeme čokoládovou polevou. |
Poznámka
Polevu ještě můžeme zasypat 2 lžícemi strouhaného kokosu.