Recept

Špagety s houbovou omáčkou a tuňákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32588
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
60 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
500 g Špagety
5 g Sůl
450 g Tuňák ve vlastní šťávě
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 952 kcal
Kilojoule 3 982kJ
28% Sacharidy 101 g
50% Tuky 38 g
24% Sodík 489 mg
82% Bílkoviny 46 g

Špagety s houbovou omáčkou a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

Osmažíme nakrájenou cibuli a drcený česnek na másle a oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme plátky žampionů a 2 minuty podusíme. Podlijeme smetanou a přivedeme k varu. Potom teplotu snížíme a omáčku zvolna zredukujeme.

3

Do omáčky vložíme kousky tuňáka, přidáme citronovou šťávu, sekanou petrželku, sůl, pepř a promícháme. Za stálého míchání omáčku prohřejeme, nalijeme na těstoviny a opatrně promícháme.

Poznámka

Místo tuňáka můžeme použít konzervované maso lososa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept