Jednoduchý recept

Ruský telecí řízek

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 326
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
200 g Houby nakládané
1 l Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Paprika mletá sladká
300 g Rajčata
200 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
1000 g Telecí kýta
150 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 629kJ
4% Sacharidy 13 g
34% Tuky 26 g
80% Sodík 2 g
47% Bílkoviny 27 g

Ruský telecí řízek postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na řízky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. V horkém tuku řízky po obou stranách opečeme.

2

V tuku po opékání osmažíme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme papriku, zpěníme ji a přilijeme vývar.

3

Tento základ zahustíme zásmažkou z másla a prosáté mouky. Za občasného promíchání dobře provaříme. Během varu přilijeme mléko a omáčku přecedíme přes hustý cedník na maso.

4

Maso s omáčkou zvolna dusíme doměkka. Přidáme nakrájené hříbky a před dohotovením přilijeme smetanu.

5

Při podávání řízky přeléváme omáčkou a zdobíme plátkem rajčete.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept