Ruský telecí řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruský telecí řízek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 326 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
200 g | Houby nakládané |
1 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Paprika mletá sladká |
300 g | Rajčata |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
1000 g | Telecí kýta |
150 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 108,3mg |
Draslík | 613,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Houby nakládané, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Telecí kýta, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruský telecí řízek postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na řízky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. V horkém tuku řízky po obou stranách opečeme. |
2 | V tuku po opékání osmažíme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme papriku, zpěníme ji a přilijeme vývar. |
3 | Tento základ zahustíme zásmažkou z másla a prosáté mouky. Za občasného promíchání dobře provaříme. Během varu přilijeme mléko a omáčku přecedíme přes hustý cedník na maso. |
4 | Maso s omáčkou zvolna dusíme doměkka. Přidáme nakrájené hříbky a před dohotovením přilijeme smetanu. |
5 | Při podávání řízky přeléváme omáčkou a zdobíme plátkem rajčete. |