Jahodová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová polévka
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 3260 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
13 dkg | Cukr moučkový |
40 dkg | Jahody zahradní |
1 l | Mléko polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 791kJ
10% Sacharidy 35 g
5% Tuky 3 g
0% Sodík 1 mg
10% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 16,7mg |
Draslík | 102,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodová polévka postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé jahody prolisujeme žíněným sítem, přidáme moučkový cukr a směs třeme do pěny. Přilijeme svařené vychladlé mléko a důkladně vše promícháme. |
2 | Polévku podáváme dobře vychlazenou. |