Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32606

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
80 g Krupky trhané
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 polévková lžíce Sůl
1 ks Vepřová ouška
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 677kJ
6% Sacharidy 23 g
124% Tuky 93 g
50% Sodík 994 mg
5% Bílkoviny 3 g

Oušková polévka postup přípravy receptu:

1

Vepřové očištěné a dobře omyté ucho dáme do 1,5-2 litru vody, přidáme sůl, bobkový list, celý černý pepř, celou oloupanou cibuli a očištěnou omytou mrkev. Vodu přivedeme k varu, potom snížíme teplotu a pod pokličkou pomalu vaříme do doby, až bude ucho měkké (vaříme ho min. 90 minut).

2

Omyjeme a drobně pokrájíme petrželku kudrnku a odložíme ji do misky.

3

Když je ucho měkké, vývar scedíme a zachytíme ho.

4

V druhém hrnci si rozehřejeme sádlo, přimícháme k němu hladkou mouku a uděláme si světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar (1 litr), přidáme promyté drobné krupky a necháme jíšku s krupkami povařit 20-25 minut.

5

Mezitím si ucho pokrájíme na malé kousky a zeleninu z vývaru prolisujeme. Vše přimícháme do polévky společně s petrželkou, případně dochutíme solí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept