Oušková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oušková polévka
Oušková polévka
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 115 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32606 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
80 g | Krupky trhané |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vepřová ouška |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 141,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Vepřová ouška mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oušková polévka postup přípravy receptu:
1 | Vepřové očištěné a dobře omyté ucho dáme do 1,5-2 litru vody, přidáme sůl, bobkový list, celý černý pepř, celou oloupanou cibuli a očištěnou omytou mrkev. Vodu přivedeme k varu, potom snížíme teplotu a pod pokličkou pomalu vaříme do doby, až bude ucho měkké (vaříme ho min. 90 minut). |
2 | Omyjeme a drobně pokrájíme petrželku kudrnku a odložíme ji do misky. |
3 | Když je ucho měkké, vývar scedíme a zachytíme ho. |
4 | V druhém hrnci si rozehřejeme sádlo, přimícháme k němu hladkou mouku a uděláme si světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar (1 litr), přidáme promyté drobné krupky a necháme jíšku s krupkami povařit 20-25 minut. |
5 | Mezitím si ucho pokrájíme na malé kousky a zeleninu z vývaru prolisujeme. Vše přimícháme do polévky společně s petrželkou, případně dochutíme solí a podáváme. |