Recept

Pikantní játra na zelenině

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 32608
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 ks Citrony
1 ks Feferony
1 kg Játra vepřová
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Kečup ostrý
200 g Sádlo vepřové škvařené
150 g Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 050kJ
4% Sacharidy 14 g
51% Tuky 38 g
23% Sodík 462 mg
54% Bílkoviny 30 g

Pikantní játra na zelenině postup přípravy receptu:

1

Odblaněná játra nakrájíme na silnější plátky. Potřeme je kečupem a obalíme v mouce. Na rozehřáté sádlo naskládáme plátky slaniny, když se začne slanina smažit, ztlumíme oheň. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, rajčata, na proužky nakrájenou papriku, nastrouhaný česnek a feferonku. Pod poklicí dusíme přibližne 20 minut.

2

Hotová játra vyjmeme z hrnce, dáme je stranou a šťávu ze zeleniny dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

3

Játra dáme na talíř a polejeme je výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept