Pikantní játra na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní játra na zelenině
Pikantní játra na zelenině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 32608 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 ks | Feferony |
1 kg | Játra vepřová |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Kečup ostrý |
200 g | Sádlo vepřové škvařené |
150 g | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 389,0mg |
Draslík | 533,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Feferony, Játra vepřová, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Kečup ostrý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní játra na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Odblaněná játra nakrájíme na silnější plátky. Potřeme je kečupem a obalíme v mouce. Na rozehřáté sádlo naskládáme plátky slaniny, když se začne slanina smažit, ztlumíme oheň. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, rajčata, na proužky nakrájenou papriku, nastrouhaný česnek a feferonku. Pod poklicí dusíme přibližne 20 minut. |
2 | Hotová játra vyjmeme z hrnce, dáme je stranou a šťávu ze zeleniny dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. |
3 | Játra dáme na talíř a polejeme je výpekem. |