Olihně s linguine - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olihně s linguine
Olihně s linguine
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 32610 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
15 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
500 g | Olihně |
5 g | Pepř cayenský |
150 g | Pórek |
450 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
15 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Linguine |
125 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 291,3mg |
Draslík | 713,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Majoránka, Olihně, Pepř cayenský, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalvěj čerstvá, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pórek, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olihně s linguine postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. Tělo olihní nakrájíme na proužky, chapadla rozřízneme ostrým nožem. Plátky ozdobíme zářezy ve tvaru čtverečků a chapadla rozdělíme na 4 díly. |
2 | Osmažíme na oleji asi 2 minuty nakrájený pórek, přidáme k němu drcený česnek a ještě asi 1 minutu mícháme při nízké teplotě. Potom postupně vmícháme nasekané chilli papričky a cayenský pepř, drcená rajčata, rybí vývar, bylinky a sůl a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku 5 minut vaříme. |
3 | Do omáčky vložíme olihně a vaříme je 5-10 minut doměkka. Špagety upravíme na talíře a zalijeme omáčkou s kousky olihní. |