Ostré krevety s rigatoni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostré krevety s rigatoni
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 32612 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
80 g | Cibulka jarní |
750 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
25 g | Petržel - nať |
300 g | Salsa rajčatová |
375 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Rigatoni |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 300,0mg |
Draslík | 355,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Salsa rajčatová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostré krevety s rigatoni postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente" a scedíme. |
2 | Drcený česnek, nasekané chilli papričky a kolečka cibulky opékáme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty dozlatova. Přidáme krevety a podusíme je asi 5 minut, až změní barvu. Vmícháme salsu a smetanu a přivedeme k varu. Potom omáčku zvolna vaříme 3-5 minut, až mírně zhoustne. Těstoviny rozložíme na talíře, polijeme omáčkou a ozdobíme petrželkou. |