Polévka žemlovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka žemlovka
Polévka žemlovka
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 27 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32613 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Klobása skopová |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
20 g | Masox |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 kávová lžička | Vegeta |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 168,9mg |
Draslík | 225,9mg |
Vláknina | 400,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása skopová, Masox, Petržel kudrnka, Vegeta, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka žemlovka postup přípravy receptu:
1 | Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. Klobásu nakrájíme na kolečka. |
2 | Starší 3 housky pokrájíme na menší kousky, dáme je do hrnce se studenou vodou (1.5 litru) a přivedeme k varu. Přidáme masox, drcený kmín, zmírníme teplotu a vaříme přibližně 15 minut. Pak polévku rozmixujeme, ale ne úplně na kaši. Přidáme do ní za stálého míchání vejce pokrájenou klobásu a vaříme ještě 5-7 minut. Polévku podle chuti můžeme dochutit Vegetou (0.5 lžičky). |
3 | Polévku podáváme posypanou petrželkou kudrnkou. |