Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 27 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32613
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Klobása skopová
1 kávová lžička Kmín drcený
20 g Masox
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Vegeta
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 297kJ
7% Sacharidy 24 g
20% Tuky 15 g
8% Sodík 166 mg
33% Bílkoviny 19 g

Polévka žemlovka postup přípravy receptu:

1

Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. Klobásu nakrájíme na kolečka.

2

Starší 3 housky pokrájíme na menší kousky, dáme je do hrnce se studenou vodou (1.5 litru) a přivedeme k varu. Přidáme masox, drcený kmín, zmírníme teplotu a vaříme přibližně 15 minut. Pak polévku rozmixujeme, ale ne úplně na kaši. Přidáme do ní za stálého míchání vejce pokrájenou klobásu a vaříme ještě 5-7 minut. Polévku podle chuti můžeme dochutit Vegetou (0.5 lžičky).

3

Polévku podáváme posypanou petrželkou kudrnkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept