Recept

Bylinkové nudle s krabím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 32614
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Tagliatelle
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 kávová lžička Olej olivový extra panenský
3 kávová lžička Olej z vlašských ořechů
40 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
Na omáčku
90 ml Chilli omáčka
60 g Cibule
450 ml Kokosové mléko
1 kg Krabí maso mražené
40 ml Limetková šťáva
20 g Máslo čerstvé
125 ml Omáčka rybí
125 ml Smetana ke šlehání 30%
5 g Sůl
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 887 kcal
Kilojoule 3 713kJ
17% Sacharidy 61 g
47% Tuky 35 g
246% Sodík 5 g
105% Bílkoviny 59 g

Bylinkové nudle s krabím masem postup přípravy receptu:

1

Mouku, petrželku, oba druhy oleje, sůl a vejce zpracujeme hnětačem (2-3 minuty) na hladké těsto. Necháme 30 minut odpočinout ve fólii.

2

Pomocí strojku na těstoviny vytvoříme širší nudle. Oschlé nudle poprášíme moukou a necháme na pomoučené utěrce ještě nejméně 1 hodinu sušit.

3

Do velkého hrnce s vodou přidáme trošku olivového oleje a soli. Vodu přivedeme k varu, vložíme do ní tagliatelle a uvaříme je

4

"al dente". Potom je scedíme a udržujeme teplé.

5

Omáčka: Cibuli opečeme na másle doměkka. Přidáme zázvor, rybí omáčku, sladkou chilli omáčku, limetkovou šťávu a kůru. Vaříme 1-2 minuty, poté do omáčky vmícháme kokosové mléko a mírně ji vaříme při nízké teplotě asi 10 minut.

6

Přidáme krabí maso, smetanu a omáčku dále vaříme 3-4 minuty.

7

Nudle upravíme na nahřáté talíře a polijeme omáčkou s krabím masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept