Recept

Černé fazole s hovězím masem a sázenými vejci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32615
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Banány
1 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
200 g Fazole černé
500 g Hovězí maso zadní
2 ks Hřebíček
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže loupaná
5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,211 kcal
Kilojoule 5 068kJ
37% Sacharidy 135 g
73% Tuky 55 g
21% Sodík 425 mg
98% Bílkoviny 55 g

Černé fazole s hovězím masem a sázenými vejci postup přípravy receptu:

1

Fazole přebereme a necháme přes noc namáčet ve studené vodě.

2

Maso nakrájíme na větší kousky, tuk a šlachy odstraníme. Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme solí, celým pepřem, přidáme hřebíček a bobkový list. Přivedeme k varu, zakryjeme a na slabém ohni vaříme 2 hodiny.

3

V polovine vaření scedíme fazole, zalijeme je 400 ml čerstvé vody, přidáme k nim nahrubo nasekané 2 stroužky česneku a kousky slaniny. Pod pokličkou dusíme 90 minut. Po 1 hodině vaření je osolíme.

4

Mezitím vyjmeme maso z vývaru, necháme vychladnout a najemno ho roztrháme. Oloupeme cibuli a zbytek česneku, nakrájíme najemno a na rozpáleném sádle osmahneme dozlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, dochutíme chilli a koriandrem a za stálého míchání restujeme ještě 10 minut. Poté odstavíme.

5

Rýži zalijeme 1/2 l vody, osolíme, přivedeme k varu a zakrytou zvolna dusíme cca 15 minut. Banány oloupeme, nakrájíme na plátky a ve velké pánvi je na rozpuštěném másle osmažíme z obou stran cca

6

7 minut dohněda. Z vajec opečeme volská oka. Mezitím znovu ohřejeme maso.

7

Na talíře rozdělíme fazole, rýži, doplníme masem, banány a navrch položíme sázená vejce. Ihned podáváme.

Poznámka

Čas přípravy 30 minut + 18 hodin namáčení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept