Recept

Sladká polévka - povidlačka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32616
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Hřebíček
25 g Maizena - kukuřičný škrob
1 špetka Muškátový oříšek
350 g Povidla švestková
10 g Skořice mletá
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 029kJ
18% Sacharidy 65 g
34% Tuky 26 g
0% Sodík 8 mg
5% Bílkoviny 3 g

Sladká polévka - povidlačka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce si dáme vařit vodu, přidáme švestková povidla, celou skořici, hřebíček, špetku muškátového oříšku a vaříme při mírné teplotě za občasného míchání tak dlouho, až se nám povidla rozvaří - vaříme přibližně 20 minut.

2

Ke konci vaření přimícháme smetanu, ve které jsme si rozmíchali maizenu. Provaříme 2-5 minut, odstraníme hřebíček se skořicí, dochutíme cukrem a podáváme.

Poznámka

Sladkou povidlačku podáváme k palačinkám nebo k ní podáváme uvařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept