Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32618
Kategorie: Rýže

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 hrst Cibulka jarní
1 ks Citronová tráva
1 kávová lžička Cukr třtinový
100 g Garnát obecný
200 g Kuřecí maso vařené
2 polévková lžíce Limetková šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka Ketjap
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
400 g Rýže jasmínová
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
0,1 l Vývar zeleninový
20 g Zázvor celý
0,5 hrst Koriandr čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 681kJ
29% Sacharidy 104 g
16% Tuky 12 g
19% Sodík 379 mg
54% Bílkoviny 30 g

Nasigoreng postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme den předem. Očistíme cibulky a celer a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a pokrájíme na kousky. Citronovou trávu očistíme a spodní část najemno nasekáme. Oloupaný česnek a zázvor nakrájíme. Chilli papričky očistíme a bez jadérek nadrobno nasekáme.

2

Na rozpáleném oleji osmahneme nejprve česnek, zázvor a citronovou trávu. Přidáme chilli, celer a cibulky a za stálého míchání cca 3 minuty restujeme. Vmícháme rajčata, zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Poté postupně přidáváme maso, garnáty a uvařenou rýži. Ochutíme skořicí, ketjap manis a cukrem. Na silném ohni opékáme cca 5 minut.

3

Koriandr opláchneme, lístky otrháme. Jednu lžíci odložíme, zbytek vmícháme do rýže. Nakonec přidáme limetkovou šťávu a sójovou omáčku.

4

Rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem koriandru a podáváme.

Poznámka

Jako příloha je vhodná např. salátová okurka, restovaná cibule a sambal oelek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept