Carské nudle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carské nudle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32619 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Cibulka jarní |
20 ml | Citronová šťáva |
50 g | Kaviár |
20 g | Kopr čerstvý |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 214,5mg |
Draslík | 260,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Kaviár, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Carské nudle postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a nakrájíme na kousky, z jarních cibulek odkrojíme zelenou nať a bílou část nakrájíme nadrobno. |
2 | Zakysanou smetanu, vejce, cibulky, kaviár, kopr, citronovou šťávu a pepř smícháme v misce a odložíme. |
3 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce. |
4 | Do horkých těstovin vmícháme kaviárovou směs. Porce můžeme ozdobit snítkou čerstvého kopru. |