Jablečná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 3262 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 225,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Jablečná polévka postup přípravy receptu:
1 | 60 dkg jablek oloupeme, vykrojíme jadřince a jablka vložíme do hrnce. Přidáme šťávu z poloviny citrónu, 14 dkg cukru, kousek citrónové kůry, vše zalijeme vodou a uvaříme doměkka. |
2 | Uvařenou směs prolisujeme sítem, přilijeme 1/8 l vína, promícháme a dáme vychladnout. |
3 | Zbývající oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky, vložíme do hrnce, pokapeme šťávou z druhé půlky citrónu, přidáme 6dkg cukru, 1/8 l bílého vína a rozinky. Vše podusíme a přilijeme k prolisovaným jablkům a promícháme. Polévku podáváme dobře vychlazenou. |