Jednoduchý recept

Kořeněná rýže se zeleninou a mandlemi

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32621

Ingredience

2 ks Bobkový list
300 g Hrášek
4 ks Hřebíček
6 ks Kardamom
50 g Mandle
300 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Rýže basmati
1 ks Skořice celá
1 špetka Sůl
600 ml Vývar zeleninový
1 špetka Šafrán
250 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 398kJ
36% Sacharidy 130 g
267% Tuky 200 g
42% Sodík 837 mg
45% Bílkoviny 25 g

Kořeněná rýže se zeleninou a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nadrobno nakrájíme mrkev. Šafrán rozmícháme ve 2 lžících horké vody.

2

V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm mandle a koření včetně bobkového listu. Přidáme mrkev a rýži a restujeme za stálého míchání cca 3 minuty. Vmícháme hrášek a šafrán, ochutíme solí a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a zakryté dusíme cca 15 minut na mírném ohni.

3

Mezitím očistíme a opláchneme špenát, necháme okapat a poté zlehka vmícháme do rýže. Společně restujeme ještě cca 5 minut, dokud se tekutina neodpaří.

4

Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Rýže je vhodná také v menším množství jako příloha k masu nebo rybě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept