Conchiglie s plody moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie s plody moře
Conchiglie s plody moře
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32626 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
60 g | Cibule |
10 g | Kopr čerstvý |
650 g | Mořské plody mix |
150 g | Mušle slávky |
1 kávová lžička | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Conchiglie |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 11,1mg |
Draslík | 666,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 535,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Kopr čerstvý, Mušle slávky, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořské plody mix, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Těstoviny Conchiglie, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Conchiglie s plody moře postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme cibuli, česnek a nasekáme chilli papričky, smažíme |
2 | 1-2 minuty na oleji. Vmícháme rajčata, protlak, pepř a vývar. Přivedeme k varu a omáčku zvolna vaříme 8-10 minut. Odstavíme ji, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. |
3 | Omáčku přelijeme do hrnce, přidáme do ní směs plodů moře a asi 4 minuty vaříme. Potom vložíme očištěné slávky a bylinky a zvolna vaříme 1-2 minuty, až se slávky otevřou. Ty, které se neotevřely, nepoužijeme. |
4 | Uvaříme ve slané vodě těstoviny "al dente", scedíme je a necháme okapat. Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. |