Recept

Salát s grilovaným masem a pita chlebem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 3263
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
4 plátek Chléb Pita
2 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Cuketa
4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
2 polévková lžíce Mandle
125 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 505kJ
2% Sacharidy 6 g
49% Tuky 37 g
10% Sodík 202 mg
7% Bílkoviny 4 g

Salát s grilovaným masem a pita chlebem postup přípravy receptu:

1

Silnější roštěnky potřeme olejem, osolíme, opepříme a grilujeme, aby byly středně propečené, uchováme teplé.

2

Pita chleby přepůlíme, potřeme olejem, osolíme a grilujeme dozlatova.

3

Cukety, podélně rozkrájené, potřeme také olejem a grilujeme, doměkka.

4

Smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, nastrouhanou kůru z citrónu, šťávu, petrželku, sůl a pepř.

5

Na plátky pita chleba rozdělíme nakrájené maso, salát, cukety, zakapeme zálivkou a posypeme mandlemi na nudličky.

Poznámka

Salát je nejlepší lollo biondo, nebo jiný kadeřavý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept