Škubance s mákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škubance s mákem
Škubance s mákem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 32630 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
5 polévková lžíce | Cukr moučkový |
200 ml | Olej slunečnicový |
200 g | Mák mletý |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 kg | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 240g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 130g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 114,0mg |
Vitamín E | 85,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 74,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr moučkový, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škubance s mákem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě. Když jsou hotové, scedíme půlku vody. Zbylé brambory zasypeme moukou, promícháme, dáme vychladnout. Z vlažných brambor vypracujeme hladké těsto. |
2 | Na pánvičce rozehřejeme olej, uškubneme kousek těsta, dáme na horký olej a dozlatova opečeme. Pečeme jen z jedné strany. |
3 | Hotové škubance naskládáme na talíř, posypeme mákem a cukrem a polijeme na pánvičce rozpuštěným máslem. |