Kuře s fazolovými klíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s fazolovými klíčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 32640 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
125 g | Fazolové výhonky |
125 g | Kuřecí prsa |
0,5 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 199,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 74,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej sezamový, Paprika zelená, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové výhonky, Kuřecí prsa, Omáčka sojová světlá, Sherry brandy, Mrkev kořen, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s fazolovými klíčky postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Přidáme bílek, špetku soli, solamyl a promícháme. |
2 | Rozehřejeme olej, dáme do pánve kuřecí maso a smažíme minutu. Nudličky vyndáme a necháme okapat. |
3 | Odlijeme z pánve olej (necháme tam pouze 2 lžíce), přidáme nakrájenou cibuli, pokrájenou zelenou papriku a mrkev, smažíme 2 minuty. Přidáme fazolové klíčky a smažíme pár vteřin. |
4 | Přidáme kuře, sójovou omáčku, zbývající sůl, cukr, sherry a promícháme, nakonec přilijeme vodu. |
5 | Hotové jídlo zastříkneme sezamovým olejem a podáváme teplé. |