Frittata s uzeným lososem a feniklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frittata s uzeným lososem a feniklem
Frittata s uzeným lososem a feniklem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32647 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Cibulka jarní |
60 g | Fenykl sladký - hlíza |
250 g | Losos uzený |
250 ml | Mléko polotučné |
3 špetka | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
200 g | Tagliatelle |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 354,1mg |
Draslík | 512,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Losos uzený, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frittata s uzeným lososem a feniklem postup přípravy receptu:
1 | Lososa vykostíme a nakrájíme na kousky. |
2 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. |
3 | Mléko, smetanu, vejce a muškátový oříšek rozšleháme, osolíme a opepříme. Vložíme lososa, těstoviny, nakrájený fenykl, kolečka cibulky, promícháme. Potom směs nalijeme do olejem vymazané zapékací mísy, posypeme sýrem a pečeme asi hodinu při 170 °C. Jednotlivé porce ozdobíme snítkami fenyklu a servírujeme. |