Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32651
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Těsto
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná
Náplň
3 stroužek Česnek
100 g Hřebenatka
100 g Krevety tygří - loupané
50 g Máslo čerstvé
20 g Petržel - nať
Omáčka
75 g Máslo čerstvé
375 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Petržel - nať
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
50 g Sýr Parmezán
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 997 kcal
Kilojoule 4 169kJ
18% Sacharidy 64 g
88% Tuky 66 g
55% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 34 g

Ravioli s mušlemi postup přípravy receptu:

1

Mouku se špetkou soli, vejci, olejem, vodou promícháme a zpracujeme tuhé těsto a utvoříme z něj kouli. Těsto dobře zpracujeme, přikryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout.

2

Připravíme náplň ze změklého másla, drceného česneku, petrželky, nasekaných krevet a jemně nakrájených hřebenatek.

3

Z těsta vyválíme velmi tenký pruh široký přibližně 10 cm. Polovinu pruhu těsta ve vzdálenosti 5 cm od sebe poklademe hromádkami náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody a potřeme jím okraje těsta a těsto mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme tak, aby náplň byla zakrytá. Okraje a těsto mezi hromádkami pevně přitiskneme.

4

Rádélkem rozkrájíme pruhy těsta mezi hromádkami náplně na jednotlivé ravioli. Postupně je vaříme ve slané vodě asi 6 minut. Necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.

5

Připravíme omáčku: Mouku na másle osmažíme na světlou jíšku a odstavíme ji. Postupně vmícháme směs mléka, smetany a vína. Za stálého míchání zvolna zahříváme, až omáčka začne houstnout. Přivedeme ji k varu a opatrně vaříme asi 5 minut. Potom přidáme parmazán a petrželku, osolíme a promícháme. Omáčku nalijeme na ravioli a protřeseme. Ravioli ozdobíme snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept