Recept

Smetanová omáčka s tagliatelle a lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32655
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
15 ml Citronová šťáva
15 g Hořčice
100 g Losos uzený
1 polévková lžíce Olej olivový
30 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
35 g Rajčata sušená sterilovaná
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
380 g Tagliatelle

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 715kJ
21% Sacharidy 75 g
38% Tuky 29 g
33% Sodík 659 mg
41% Bílkoviny 23 g

Smetanová omáčka s tagliatelle a lososem postup přípravy receptu:

1

Drcený česnek smažíme na oleji průběžně promícháváme na slabém ohni asi 30 sekund. Přidáme smetanu, pažitku, hořčici, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a průběžně promícháváme a zredukujeme.

2

Do omáčky vložíme nakrájeného lososa, ochutíme ji citronovou šťávou, zamícháme a opatrně prohřejeme.

3

Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Potom na ně nalijeme omáčku a protřeseme. Jednotlivé porce posypeme nakrájenými sušenými rajčaty, parmazánem a pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept