Recept

Ječmenný salát s mátou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32657
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Cibulka jarní
40 ml Citronová šťáva
250 g Ječmen - obilky
50 g Máta
80 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
3 g Pepř černý mletý
150 g Petržel kudrnka
6 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 840kJ
16% Sacharidy 57 g
29% Tuky 21 g
31% Sodík 618 mg
17% Bílkoviny 9 g

Ječmenný salát s mátou postup přípravy receptu:

1

Ječmen nasypeme do vroucí osolené vody, zamícháme a vaříme doměkka 15 minut. Scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušit.

2

Vložíme do mísy, přidáme nasekanou petrželku, mátu a jarní cibulku. Rajčata a papriky nakrájíme na kostičky, přidáme do mísy, vše promícháme.

3

Olej vyšleháme s citronovou šťávou, solí a pepřem, zálivku vmícháme do salátu. Před servírováním salát necháme vychladit asi 10 minut v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept