Špenát s vejci a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát s vejci a olivami
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32658 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
600 g | Špenát listový čerstvý |
4 ks | Vejce slepičí |
Na zálivku | |
---|---|
1 ks | Cibule |
20 ml | Ocet vinný červený |
4 g | Pepř bílý |
6 g | Sůl |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 258,3mg |
Draslík | 989,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,5mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Vejce slepičí, Cibule, Ocet vinný červený, Pepř bílý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát s vejci a olivami postup přípravy receptu:
1 | Na zálivku smícháme zakysanou smetanu, pokrájenou cibuli, ocet, sůl a pepř. Všechno rozmixujeme dohladka a dáme do lednice vychladit. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo 8 minut, hned zchladíme studenou vodou a oloupeme, podélně rozkrojíme napůl. Opereme a osušíme špenátové listy, odkrojíme stonky, špenát rozložíme na tác. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, půlku rozprostřeme na špenát, poklademe půlkami vajec a opět rozprostřeme kolečka cibule. Na závěr posypeme rozpůlenými olivami a těsně před podáváním zalijeme omáčkou. |
Poznámka
Zálivku je dobré nechat aspoň hodinu v lednici uležet.