Recept

Špenát s vejci a olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32658
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibule červená
600 g Špenát listový čerstvý
4 ks Vejce slepičí
Na zálivku
1 ks Cibule
20 ml Ocet vinný červený
4 g Pepř bílý
6 g Sůl
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 820kJ
4% Sacharidy 13 g
15% Tuky 11 g
40% Sodík 803 mg
23% Bílkoviny 13 g

Špenát s vejci a olivami postup přípravy receptu:

1

Na zálivku smícháme zakysanou smetanu, pokrájenou cibuli, ocet, sůl a pepř. Všechno rozmixujeme dohladka a dáme do lednice vychladit.

2

Vejce uvaříme natvrdo 8 minut, hned zchladíme studenou vodou a oloupeme, podélně rozkrojíme napůl. Opereme a osušíme špenátové listy, odkrojíme stonky, špenát rozložíme na tác. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, půlku rozprostřeme na špenát, poklademe půlkami vajec a opět rozprostřeme kolečka cibule. Na závěr posypeme rozpůlenými olivami a těsně před podáváním zalijeme omáčkou.

Poznámka

Zálivku je dobré nechat aspoň hodinu v lednici uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept