Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32660
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
30 g Houby sušené
100 g Hovězí maso zadní
60 g Klobása uzená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 ks Šalotka
0,5 polévková lžíce Sůl
100 g Vepřová uzená plec
1 kg Vepřové koleno
1 dl Víno červené
2 l Voda pitná
300 g Zelí kysané
50 g Švestky sušené vypeckované

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 986kJ
5% Sacharidy 19 g
69% Tuky 52 g
17% Sodík 340 mg
73% Bílkoviny 41 g

Kapustnice ze Skalice postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme a drobně pokrájíme. Očištěné vepřové koleno, hovězí libové a uzené maso omyjeme. Sušené vypeckované švestky omyjeme. Omyté sušené houby namočíme na 30 minut.

2

V hrnci na rozpáleném sádle zpěníme šalotku, přimícháme kysané zelí a sladkou papriku, promícháme a krátce podusíme (asi 10 minut). Pak přidáme maso, švestky, houby, celý pepř, bobkový list, sůl a celou domácí klobásu.

3

Všechny ingredience zalijeme 1,5-2 litry vody, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu vaříme minimálně 70 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Maso z kolena obereme a s ostatním masem ho pokrájíme na kousky, klobásu pokrájíme na kolečka. Pak maso s klobásou vrátíme zpět do polévky.

4

Nakonec do polévky přilijeme červené víno, chvilku povaříme (přibližně 10 minut), podle chuti dosolíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept