Kapustnice ze Skalice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustnice ze Skalice
Kapustnice ze Skalice
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32660 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
30 g | Houby sušené |
100 g | Hovězí maso zadní |
60 g | Klobása uzená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 ks | Šalotka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
100 g | Vepřová uzená plec |
1 kg | Vepřové koleno |
1 dl | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
300 g | Zelí kysané |
50 g | Švestky sušené vypeckované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 23,6mg |
Draslík | 375,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Šalotka, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Hovězí maso zadní, Klobása uzená, Vepřová uzená plec, Vepřové koleno, Zelí kysané, Švestky sušené vypeckované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapustnice ze Skalice postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme a drobně pokrájíme. Očištěné vepřové koleno, hovězí libové a uzené maso omyjeme. Sušené vypeckované švestky omyjeme. Omyté sušené houby namočíme na 30 minut. |
2 | V hrnci na rozpáleném sádle zpěníme šalotku, přimícháme kysané zelí a sladkou papriku, promícháme a krátce podusíme (asi 10 minut). Pak přidáme maso, švestky, houby, celý pepř, bobkový list, sůl a celou domácí klobásu. |
3 | Všechny ingredience zalijeme 1,5-2 litry vody, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu vaříme minimálně 70 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Maso z kolena obereme a s ostatním masem ho pokrájíme na kousky, klobásu pokrájíme na kolečka. Pak maso s klobásou vrátíme zpět do polévky. |
4 | Nakonec do polévky přilijeme červené víno, chvilku povaříme (přibližně 10 minut), podle chuti dosolíme a podáváme. |