Tagliatelle s lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s lilkem
Tagliatelle s lilkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32663 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Lilek |
60 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Olej olivový |
5 g | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
500 g | Tagliatelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 20,5mg |
Draslík | 234,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Lilek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s lilkem postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme olej a v pánvi postupně osmažíme dokřupava lístky bazalky. Naběračkou s otvory bazalku vyjmeme, zbavíme ji přebytečného tuku na papírovém ubrousku. |
2 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
3 | V hluboké pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme drcený česnek. Přidáme na malé kostičky nakrájený lilek, za občasného zamíchání 3 minuty opékáme, až změkne. Na lilek vložíme horké těstoviny, posypeme parmezánem a zamícháme. Jednotlivé porce ozdobíme křupavými smaženými lístky bazalky. |