Recept

Špagety s ricottou a olivami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 32667
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

400 g Artyčoky sterilované
3 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
20 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
200 g Ricotta
500 g Špagety
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 861kJ
31% Sacharidy 110 g
18% Tuky 14 g
38% Sodík 766 mg
38% Bílkoviny 22 g

Špagety s ricottou a olivami postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

Z artyčoků slijeme nálev, nakrájíme je na tenké plátky. Na velké pánvi olej rozpálíme, vložíme do něj drcený česnek a smažíme na malém ohni doměkka.

3

Přidáme plátky artyčoků a nakrájené olivy, průběžně promícháváme a směs prohřejeme. Posypeme ji pažitkou a rozdrobeným sýrem ricotta. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Osolíme, opepříme a zahříváme, až se sýr prohřeje.

4

Teplou směs promícháme s těstovinami. Pokrm upravíme na talíře a servírujeme.

Poznámka

Tento pokrm výborně chutná také s čerstvě uvařenými artyčoky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept