Pečené špízy z jehněčího masa s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené špízy z jehněčího masa s ananasem
Pečené špízy z jehněčího masa s ananasem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 32669 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
250 g | Ananas |
20 g | Chilli koření mleté |
400 g | Cibule |
750 g | Jehněčí maso |
10 ml | Olej stolní |
200 g | Paprika zelená |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 201,9mg |
Draslík | 588,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Chilli koření mleté, Cibule, Olej stolní, Paprika zelená, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené špízy z jehněčího masa s ananasem postup přípravy receptu:
1 | V míse dobře promícháme mleté maso, chilli koření, zázvor a strouhanku. Ze vzniklé hmoty vytvoříme malé kuličky. |
2 | Cibuli, nejlépe červenou, ananas a papriku, nejlépe |
3 | zelenou papriku, nakrájíme na větší kousky. |
4 | Na grilovací jehly střídavě napichujeme vytvořené masové kuličky, kousky cibule, ananasu a zelené papriky. |
5 | Špízy potřeme olejem a na rozpáleném grilu nebo na rožni důkladně propečeme do zlatohnědé barvy. |