Linguine se sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine se sušenými rajčaty
Linguine se sušenými rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32671 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
450 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Linguine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 121,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce. |
2 | Na pánvi na oleji za občasného zamíchání nakrájenou cibuli asi 3 minuty doměkka. Přidáme sušená rajčata a prolisovaný česnek, ještě asi minutu smažíme. |
3 | Na pánev dáme konzervovaná rajčata, olivy a bazalku. Směs opepříme, přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs asi 10 minut zvolna povaříme. |
4 | Omáčku nalijeme na horké těstoviny a jemně promícháme. Jednotlivé porce ozdobíme nastrouhaným parmazánem a servírujeme. |