Šťavnatá peperonata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťavnatá peperonata
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3268 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
6 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 455,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šťavnatá peperonata postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmahneme cibuli, přidáme červené a žluté papriky nakrájené na nudličky, rajčata, sůl a pepř. Vaříme na mírném plameni asi 80 minut. |
2 | Můžeme podlít vodou. |
3 | Nakonec do pokrmu vmícháme čerstvou bazalku a petrželku. |