Recept

Pilaf z bulguru s mangoldem

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32683
Kategorie: Bulgur

Ingredience

400 g Bulgur
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Korintky
800 g Mangold
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
800 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 511kJ
30% Sacharidy 108 g
18% Tuky 13 g
72% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 22 g

Pilaf z bulguru s mangoldem postup přípravy receptu:

1

Papriku omyjeme a očistíme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme najemno. Chilli papričku očístíme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké proužky. Vše vložíme do hrnce a na 2 lžících rozpáleného oleje krátce osmahneme. Oschutíme solí, pepřem a sladkou paprikou.

2

K zelenině přidáme bulgur, korintky a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a zakryté dusíme na mírném ohni cca 20min. Bulgur musí změknout.

3

Mezitím omyjeme a očistíme mangold. Silné řapíky odřízneme, nasekáme na kostičky, listy nakrájíme na široké pruhy. Rajčata opláchneme a nakrájíme.

4

Zbytek oleje zahřejeme a orestujeme na něm nejprve cca 3min řapíky mangoldu, poté přidáme listy, rajčata a ještě 2 minuty podusíme. Mangold vmícháme do pilafu, ochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept