Fettucine s čerstvou rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettucine s čerstvou rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32686 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Kapary |
80 ml | Olej olivový |
40 g | Olivy zelené |
5 g | Oregano sušené |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
380 g | Těstoviny Fettuccine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 274,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Oregano sušené, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettucine s čerstvou rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata, olivy a kapary nakrájíme na kousky, smícháme s ostatními surovinami kromě těstovin. Hotovou omáčku zakryjeme, dáme alespoň na 2 hodiny do chladničky. |
2 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Do horkých těstovin zamícháme studenou omáčku a podáváme. |