Jednoduchý recept

Trdlouka - kroupouka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32692

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín mletý
100 g Kroupy ječné
0,5 polévková lžíce Majoránka
1,2 l Masový vývar
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová krev
1,5 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 197kJ
7% Sacharidy 26 g
12% Tuky 9 g
69% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Trdlouka - kroupouka postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova.

2

Promyté kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka (1 litr + 1 lžička sůl). Vaříme je přibližně 1 hodinu.

3

Pak kroupy scedíme, zalijeme přecezenou čerstvou krví, promícháme, zakryjeme a necháme odstát asi 15 minut, aby se obarvily - nepoužíváme žádný tuk!

4

Do připraveného vařícího masového vývaru (1.2 litru - zabijačkový vývar) pomalu a za stálého míchání kroupy s krví zavaříme. Vaříme je přibližně 10 minut. Polévku dochutíme rozetřeným česnekem, pepřem, mletým kmínem a majoránkou a podle chuti solí.

5

Nakonec do ni přimícháme osmaženou cibulku a podáváme.

Poznámka

Tuto polévku vaříme při domácí zabijačce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept