Pečený holoubek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený holoubek
Pečený holoubek
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 32693 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Holub |
2 dl | Hovězí vývar základní |
1 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Jalovec |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 g | Nové koření celé |
5 g | Ořechy vlašské |
2 g | Pepř bílý celý |
20 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 193,7mg |
Draslík | 483,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Holub, Hovězí vývar základní, Jablka, Nové koření celé, Ořechy vlašské, Pepř bílý celý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený holoubek postup přípravy receptu:
1 | Holuba očistíme, vykucháme a umyjeme. Naplníme pepřem, solí, novým kořením, jalovcem, česnekem, přidáme jablko a ořechy. |
2 | Celého holuba zabalíme do plátku slaniny a spojíme párátky. |
3 | Na pánvičku dáme máslo a na něm holuba pomalu pečeme dorůžova. |
4 | Nakonec zalijeme vínem. |
Poznámka
Na talíři holuba zalijeme šťávou, která zůstala na pánvičce.