Recept

Lasagne se sýrovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 32695

Ingredience

60 g Bazalka
1 polévková lžíce Chilli omáčka
60 g Cibule
400 g Fazole
250 g Lasagne
550 g Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano čerstvé
180 g Paprika červená
440 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
90 g Rajčata sušená sterilovaná
40 g Sýr Parmezán
50 g Sýr Čedar
5 g Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
3 stroužek Česnek
500 g Špenát listový čerstvý
500 g Žampiony čerstvé
Sýrová omáčka
500 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
600 g Sýr Ricotta

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 890 kcal
Kilojoule 3 725kJ
29% Sacharidy 103 g
48% Tuky 36 g
34% Sodík 680 mg
83% Bílkoviny 47 g

Lasagne se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Papriky upečeme dohněda, na chvíli zabalíme mikrotenového sáčku. Potom je oloupeme, dužninu nakrájíme na nudličky.

2

Lilky nakrájíme na kolečka silná 1 cm, vložíme do vroucí vody, povaříme téměř doměkka. Potom je scedíme a osušíme.

3

Nakrájenou cibuli, drcený česnek a tymiám smažíme při střední teplotě na oleji, až cibule změkne. Přidáme plátky žampionů, krátce podusíme.

4

Vmícháme konzervovaná rajčata, fazole, chilli omáčku, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom teplotu zmírníme a omáčku zvolna vaříme asi 15 minut, až začne houstnout. Odstavíme ji a odložíme.

5

Sýrová omáčka: V rendlíku připravíme při střední teplotě světlou jíšku z másla a mouky, odstavíme ji a postupně do ní zamícháme mléko. Omáčku průběžně promícháváme, zahříváme do zhoustnutí a ještě asi minutu povaříme. Přidáme sýr ricotta a vymícháme dohladka.

6

Plátky těsta připravíme podle návodu na balíčku (některé se musejí předvařit), pak 4 plátky položíme na dno vymazané zapékací mísy. Na ně upravíme polovinu lilků, špenátu, bazalky, paprik, sušených rajčat a rajčatové omáčky. Potom následuje vrstva plátků těsta. Jednotlivé vrstvy zopakujeme s druhou polovinou surovin. Navrchu bude opět vrstva plátků těsta. Pokrm zalijeme sýrovou omáčkou, posypeme nastrouhaným parmezánem a čedarem a pečeme asi 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept