Lasagne se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 32695 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
60 g | Cibule |
400 g | Fazole |
250 g | Lasagne |
550 g | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
180 g | Paprika červená |
440 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
90 g | Rajčata sušená sterilovaná |
500 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
40 g | Sýr Parmezán |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
500 g | Žampiony čerstvé |
Sýrová omáčka | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
600 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 84,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli omáčka, Cibule, Lilek, Paprika červená, Rajčata sušená sterilovaná, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Tymián sušený, Žampiony čerstvé, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Lasagne, Olej olivový, Oregano čerstvé, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Papriky upečeme dohněda, na chvíli zabalíme mikrotenového sáčku. Potom je oloupeme, dužninu nakrájíme na nudličky. |
2 | Lilky nakrájíme na kolečka silná 1 cm, vložíme do vroucí vody, povaříme téměř doměkka. Potom je scedíme a osušíme. |
3 | Nakrájenou cibuli, drcený česnek a tymiám smažíme při střední teplotě na oleji, až cibule změkne. Přidáme plátky žampionů, krátce podusíme. |
4 | Vmícháme konzervovaná rajčata, fazole, chilli omáčku, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom teplotu zmírníme a omáčku zvolna vaříme asi 15 minut, až začne houstnout. Odstavíme ji a odložíme. |
5 | Sýrová omáčka: V rendlíku připravíme při střední teplotě světlou jíšku z másla a mouky, odstavíme ji a postupně do ní zamícháme mléko. Omáčku průběžně promícháváme, zahříváme do zhoustnutí a ještě asi minutu povaříme. Přidáme sýr ricotta a vymícháme dohladka. |
6 | Plátky těsta připravíme podle návodu na balíčku (některé se musejí předvařit), pak 4 plátky položíme na dno vymazané zapékací mísy. Na ně upravíme polovinu lilků, špenátu, bazalky, paprik, sušených rajčat a rajčatové omáčky. Potom následuje vrstva plátků těsta. Jednotlivé vrstvy zopakujeme s druhou polovinou surovin. Navrchu bude opět vrstva plátků těsta. Pokrm zalijeme sýrovou omáčkou, posypeme nastrouhaným parmezánem a čedarem a pečeme asi 45 minut. |